Er zijn veel verschillende spellen in de wereld voor kinderen, maar welke spreken nu echt aan en zijn geschikt voor (hoog)begaafde kinderen. Daarom in deze nieuwsbrief tips voor spelletjes die zeer bruikbaar en erg leuk zijn voor (hoog)begaafde kinderen.

Roodkapje – 4 tot 7 jaar

Roodkapje de Luxe is een zeer mooi uitgevoerd spel die geheel aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. Het spel bevat 48 opdrachten (24 zonder wolf en 24 opdrachten met wolf), 5 puzzelstukken, Roodkapje, de wolf, drie bomen en natuurlijk het huisje. Bij de eerste 24 opdrachten is het de bedoeling een pad aan te leggen van roodkapje naar het huisje. Bij de volgende 24 opdrachten is het de bedoeling om zowel een pad aan te leggen van Roodkapje naar het huisje, maar ook een pad van de wolf naar het huisje om grootmoeder op te eten!
LET OP: Grote speelgoedwinkels hebben een eenvoudige variant van dit spel. Het spelbord is kleiner met minder mogelijkheden, minder opdrachten en er zit geen boekje bij.

Thinkfun – Gravity Maze vanaf 8 jaar

Dit knikkerlabyrint zal je visuele perceptie en logisch denkvermogen sterk op de proef te stellen. Gravity Maze bevat 60 opdrachten, oplopend in moeilijkheid. De bedoeling van het spel is om de knikker door alle torens te laten rollen, zodat deze uiteindelijk in het rode eindpunt terecht komt. Je mag de toren op elkaar en zelfs horizontaal plaatsen. Een mooi uitdagend spel!

IQ Twist 8-99 jaar

Bij iedere opdracht van de IQ Twist staan er een aantal gekleurden pinnen op het spelbord. Het doel van IQ Twist is om alle puzzelstukken op het spelbord te leggen. De pin op het spelbord moet dezelfde kleur zijn als het puzzelstuk. De puzzelstukken bij de IQ Twist bevatten op verschillende plekken een gat, die over de pin gelegd kan worden. De moeilijkheid bij de IQ twist is dat je niet weet hoe je het puzzelstuk moet houden en welke zijde boven komt te liggen. Er zijn 36 puzzelonderdelen maar slechts 24 plaatsen op het bord! Open ringen en bollen van verschillende puzzelstukken kunnen op dezelfde plaats gelegd worden. Maar enkel wanneer je ze op de juiste manier aan elkaar linkt. IQ-Link!